tiistai 20. kesäkuuta 2017

Koirille kuljetuskärry sähköpyörään

Ensimmäinen todella haittaava asia elämässä ilman autoa on koirien kuljetus. Meillä on kaksi amstaffia eli keskikokoisia koiria joiden painot ovat n. 25 kg ja 35 kg. Nyt siis pitäisi löytää hyvä peräkärry karvakorvia varten tai sitten rakentaa itse. Jos jollakin on hyvä ehdotuksia niin otetaan mielellään vastaan, tänne lisäilen kuvia ja juttua kunhan asia etenee johonkin suuntaan.

No, niin näin lomalla ollessa sain tämänkin asian nyt hoidettua. Sopivaa pyöränperäkärryä ei löytynyt tai paremminkin ei ollut missään niin päädyin tekemään sen itse. Netistä googlailin ideoita ja ohjeita ja laitoin hihat heilumaan.

Tästä aloitettiin eli rungon teosta. Painekyllästettyä rimaa ja mitat ovat pituus 1.5m ja leveys 1m.

Häkin päällä oli parempi työasento niin laittelin rungon poikkipuut sitten siinä.

Pari kappaletta maitokärryn renkaita ostin Motonetista ja kiinnityksen värkkäsin kulmaraudoista.

Testataan, että häkki mahtuu ja hyvin mahtu.

Sitten 12mm filmivaneri niskaan ja alkaa valmistua koko komeus. Aisan tein pyörän tyäntämiseen tarkoitetusta tangosta.

Ja sitten häkki päälle. Ei hyvä! Kaikessa viisaudessani olin ajatellut, että renkaiden painopiste olisi hyvä olla takana, mutta tyhmä ratkaisu, ei toiminut. Kärry nojasi liikaa eteen ja rasitus vetotangon kiinnityskohtaan olisi kohtuuton. Sen lisäksi näytti rumalta.

Siirsin renkaat siis keskelle. Paljon parempi, mutta mutta, renkaat olivat liian isot! 26" renkaat nostivat kärryn korkeammalle kuin itse vetopiste... ei siis hyvä vielläkään :(

Palautin isot renkaat takas kauppaan ja hain pyörien kierrätyskeskuksesta 16" tilalle. Nyt toimii ja vaikka ei niin hyvältä näytä kuin isoilla renkailla niin oikein hyvä balanssi kärryn ja pyörän välillä. Koeajo suoritettu ja kaikki tuntu toimivan moitteettomasti :)

ja ei, kun baanalle :D










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti